Bananenbrood met BarronHoning

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram dadels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 50 ml honing
  • snufje zout

    Topping:

    • 200 gram cottage cheese
    • 1 geraspte appel
    • 1 tl kaneel
    • 2 tl bloemen honing
40 min
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een cakeblik in met (kokos)olie en plaats hem alvast in de oven.
  3. Doe 2 bananen, dadels, eieren, speltmeel, bakpoeder, honing, speculaaskruiden en het kaneel in een blender en mix alles tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in een kom. Snijd ondertussen de laatste banaan in blokjes en meng deze samen met de rozijnen door het beslag heen en vergeet er geen snufje zout aan toe te voegen.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak hem in ongeveer 45-50 minuten gaar. Prik een prikker in het brood. Komt deze er droog uit? Dan is het brood klaar.
  6. Laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken en bewaar het in de diepvries.