Breng de kip op smaak met peper en zout. Als de boter is gestopt met bruisen leg je de stukken kip, met de huid naar beneden, in de boter. Bak de kip tot de huid krokant is. Draai dan om en bak op hoog vuur ook aan de andere kant.
Meng in de tussentijd de honing met sojasaus en citroen. Roer door tot de honing goed opgelost is.
Pers de knoflook boven het honing mengsel uit en voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng eventueel nog wat verder op smaak met zout.
Als de kip aan alle kanten mooi gebakken is schenk je de honing-saus er bij. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Na zo’n 10 minuten kun je de deksel er af halen.
Terwijl je de kip rond blijft draaien door de saus, kook je de saus in tot een stroperige dikte die de buitenkant van de kip geheel bedekt.
Garneer eventueel met verse peterselie en schijfjes citroen.